Valitse maaValitse maa
Suomi – Lattiat kodin tiloihin

Listat

lattialistat

Listat viimeistelevät lattian

Puu on elävä materiaali, joka kutistuu ja turpoaa lämpötilan ja ilmankosteuden mukaan, ja uivaksi asennetun puulattian pitää voida liikkua näiden vaihtelujen mukaan. Samasta syystä lattian ja seinän väliin on jätettävä vähintään 1,5 mm väli jokaista lattiametriä kohti, kuitenkin vähintään 8 mm väli lattian ja seinän väliin huoneen kaikille sivuille. Tämä koskee myös lattian ja kynnysten, putkien, portaiden, pylväiden ja takanedustojen, kiintokalusteiden sekä puu- ja kivilattian väliin jääviä kohtia. Liikuntasaumat peitetään peite- tai jalkalistalla.

Listat

Päätelista 8 - 12 tai 13 - 17 mm

Päätelistaa käytetään kun puulattian reunaan pitää jättää laajenemisvara. Asennetaan mukana tulevan metallikiskon avulla, jolloin listaan ei jää ruuvinjälkiä tai liimataan aluslattiaan. Huomioithan, että tasoero 8 – 12 mm sisältää alusmateriaalin. Pituus 200 cm.

päätelista

Lakattu päätelista 8 - 12 mm, saarni, pyökki, tammi ja pähkinä.

 

parketin lista

Lakattu päätelista 13 - 17 mm. Puulajit: saarni, pyökki, tammi tai pähkinä sekä monta kuultovärjättyä vaihtoehtoa.

Eritasolista 8 - 12 tai 13 - 17 mm

Käytetään parketti- tai laminaattilattian ja ohuemman lattian välissä (esim. muovi- tai tekstiililattia). Asennetaan tuotteen mukana tulevan metallikiskon avulla, jolloin listaan ei jää ruuvinjälkiä. Vaihtoehtoisesti lista liimataan aluslattiaan. Huom, tasoero 8 – 12 tai 13 - 17 mm sisältää alusmateriaalin. Pituus 200 cm.

eritasolista

Eritasolista 8 - 12 mm lakattuna saarni, pyökki, tammi tai pähkinä.

 

eritasolista

Eritasolista 13 - 17 mm lakattuna saarni, saarni valkoinen, pyökki, tammi, pähkinä sekä käsittelemättömänä tammi.

 

T-profiililista 8 - 12 tai 13 - 17 mm

T-lista eli liikuntasaumalista on välttämätön kun suuria lattiapintoja pitää jakaa osiin, jotta lattian luonnollista liikettä ei estetä. Käytetään myös oviaukkojen liikuntasaumassa. Asennetaan tuotteen mukana tulevan metallikiskon avulla, jolloin listaan ei jää ruuvinjälkiä. Vaihtoehtoisesti lista liimataan aluslattiaan. Huom, tasoero 8 – 12 tai 13 - 17 mm sisältää alusmateriaalin. Pituus 200 cm.

parketin lista

T-lista 8 - 12 mm lakattuna saarni, pyökki, tammi, pähkinä.

 

puulattian lista

T-lista 13 - 17 mm lakattuna saarni, saarni valkoinen, pyökki, tammi, pähkinä sekä käsittelemättömänä tammi. Tammi myös 260 cm pituisena.

Combistar T-lista

Joustava T-lista 7 - 21 mm lattioille. Voidaan käyttää eritasolistana samantasoisten lattioiden välillä tai eritasolistana 7 - 21 mm lattioiden välillä. Asennetaan tuotteen mukana tulevan metallikiskon avulla, jolloin listaan ei jää ruuvinjälkiä tai lista liimataan aluslattiaan. Lista on sivusuunnassa taitettavissa, jonka ansiosta se asettuu hyvin eritasoisten lattioiden väliin. Valmistettu vahvasta komposiittimateriaalista ja päällystetty aidolla puuviilulla.

Lakattu. Leveys 4,9 cm. Maksimikorkeus kisko mukaanlukien 22 mm. Pituus 100 cm tai 200 cm.

puulattian lista

200 cm: lakattu saarni, tammi, vaahtera tai käsittelemättömänä tammi.

100 cm: saarni, saarni konjakki, saarni valkoinen, pyökki, tammi, valkoinen tammi, tammi java, tammi musta, tammi ruskea, tammi harmaa, tammi vaaleanharmaa, tammi cumin, vaahtera tai pähkinä.

Askelkulmalistat

puulattian lista

Askelkulmalista lattialle Viva 8,5 mm

HUOM! Askelkulmalistassa on jousi, jotta se voidaan kiinnittää suoraan parketin uraan. Pituus 200 cm.

Lakattuna pyökki, tammi, vaahtera, pähkinä tai tammi käsittelemätön.

 

puulattian lista

Askelkulmalista 14 mm puulattialle (2-lock)

Itselukittuva rakenne. Askelkulmalistassa on jousi, jolla se voidaan kiinnittää suoraan lattian uraponttiin. Pituus: 200 cm.

Lakattuna tammi, vaahtera, pähkinä sekä käsittelemätön tammi.

 

puulattian lista

Askelkulma/tasolista 14 mm lattioille

Askelkulma/porrastasolista, joka kiinnitetään porraskulmaan. Mahdollistaa liikuntasauman parketin reunaan. Sopii kaikkiin 13 ja 14 mm parketteihin. Pituus 200 cm. Tammi lakattu.

 

Lattialistat

CLIPSTAR-JALKALISTA

Helppo ja joustava järjestelmä jalkalistoille. Järjestelmä koostuu kiinnikkeistä ja jalkalistasta. Kiinnikkeet ruuvataan seinään 50 cm välein. Lista kiinnitetään painamalla se kiinnikkeisiin (kts. kuva) ja on myös helppo purkaa. Ei näkyviä ruuveja. Jalkalistan taakse jää tilaa heikkovirtakaapeleille.

Clipstar-jalkalista 16 x 60 mm

Viilutettu jalkalista, joka kiinnitetään painamalla se kiinnikkeisiin, jotka on ruuvattu seinään 50 cm välein. Lista on helppo asentaa ja purkaa. Ei näkyviä ruuveja. Listan taustasssa tilaa on heikkovirtakaapeleille. Lista voidaan myös ruuvata, naulata tai liimata.

Lakattu, sopii myös mattalakkaisille ja öljyvahatuille lattioille. Pituus: 240 cm.

Lakattuna saarni, saarni cognac, saarni white, saarni white pearl, saarni ivory, pyökki, tammi, tammi harjattu, tammi spring, tammi limestone harjattu, tammi blonde harjattu, tammi cumin, tammi umber brown, tammi old brown, tammi evening grey, tammi old grey harjattu, tammi urban grey harjattu, tammi nordic white, tammi cotton white, tammi java, tammi winter, tammi musta, tammi ruskea, tammi harmaa, tammi vaaleanharmaa, tammi valkoinen, kirsikka, vaahtera, pähkinä, valkoinen pinnoitettu ja tammi käsittelemätön.

Saatavana myös tammi denim, tammi stone grey, tammi patina white, tammi praline, tammi vintage light hazel, tammi vintage olive, tammi vintage soft grey, tammi vintage brown.

 

jalkalistat

Clipstar-jalkalista 60 x 22 mm

Viilutettu jalkalista, joka kiinnitetään painamalla se kiinnikkeisiin, jotka on ruuvattu seinään 50 cm välein. Lista on helppo asentaa ja purkaa. Ei näkyviä ruuveja. Listan taustasssa tilaa on heikkovirtakaapeleille. Lista voidaan myös ruuvata, naulata tai liimata. Lakattu. Pituus: 240 cm.

Clipstar-jalkalista

Pinnoitettu MDF-jalkalista 60 x 17 mm

Väreiltään yhteensopiva Tarkettin laminaatti- ja LVT-valikoimaan. Saatavana noin 100 väriä/kuosia. MDF-runko, päällystetty kuviopinnoitteella. Jalkalista kiinnitetään seinään kiinnikkeiden avulla tai liimataan. Korkeus 60 mm, leveys 17 mm, pituus 2400 mm.

Muut listat/profiilit

päätelista

Päätelista 9 x 21 mm

Pieni päätelista, jolla voi esim. peittää rakoja lattian ja kynnyksen välillä.

Lakattuna saarni, tammi tai pähkinä.

 

peitelista

Puuviilupintainen peitelista 19 x 12 mm

Runko mäntyä, jalopuuviilu pinnassa. Pituus 240 cm.

Lakattuna saarni, pyökki, tammi, kirsikka, vaahtera, pähkinä ja valkoinen sekä käsittelemättömänä tammi.

 

putkivaipat

Puiset putkivaipat

Puiset putkivaipat kuiviin tiloihin. Kaksi kokoa: 17 tai 22 mm läpimitta.

Saarni, pyökki, tammi, vaahtera tai tummaksi kuultovärjätty tammi sekä käsittelemätön tammi.

 

putkivaipat

Puiset kaksoisputkivaipat

Kaksoisputkivaipat massiiviipuuta, kuiviin tiloihin. Huom, ei porattuja reikiä!  Minimitilaus: 200 kpl. Saatavana tammen sävyisenä.

 

Jaa