Kestävä kehityksemme - "Doing Good. Together.”

Kestävä kehityksemme - "Doing Good. Together.”

"Doing Good. Together.”

Tarkett on valmistanut lattioita vuodesta 1886 lähtien. Yhtenä maailman suurimpana lattianvalmistajana meillä on erityinen vastuu siitä, että toimimme pitkäjänteisellä ja kestävällä tavalla. Me Tarkettilla uskomme, että voimme yhdessä tehdä asioita, joilla on positiivinen vaikutus sekä ihmisiin että ympäristöön mm. valmistamalla lattioita, jotka ovat sekä käytännöllisiä että kauniita. Yhteistyössä asiakkaiden, toimittajien, tutkijoiden ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa voimme tehdä asioita vielä paremmin – yhdessä. Työmme kestävän kehityksen hyväksi ja Doing Good. Together. -mottomme toimivat myös perustana tuotekehityksellemme.

Suunniteltu ihmisille

Vietämme 90 % ajastamme sisätiloissa. Tarkettin tuotekehityksessä kehitämme ensisijaisesti tuotteita, jotka edesauttavat terveellisempää, turvallisempaa ja viihtyisämpää ympäristöä. Pyrimme valitsemaan raaka-aineita, joilla ei ole negatiivista vaikutusta ihmisiin ja ympäristöön. Tarkettin tuotekehitys perustuu Cradle to Cradle™ designperiaatteisiin. Tämä tarkoittaa sitä, että otamme kiertotalousperiaatteiden mukaisesti huomioon ihmisten hyvinvoinnin, luonnon sekä käytettävien raakaaineiden ja resurssien vaikutuksen ympäristöömme.

Ympyrä sulkeutuu

Tarkettin päämääränä on saavuttaa suljettu kiertokulku, jossa jäte nähdään resurssina ja materiaalit kierrätetään. Hyödyntämällä kierrätysmateriaalia, uuden raaka-aineen hankinnan tarve vähenee ja vähennämme kasvihuonekaasupäästöjä. Käytämme luonnollisesti myös asennushukkaa ja tuotannossa syntyvän ylijäämämateriaalin raaka-aineena uusien tuotteiden valmistukseen. Otamme myös vastaan asennushukkaa muilta teollisuuden aloilta.

Yhteistyön edistäminen

Edistääksemme hyviä ja vastuullisia tekoja, teemme yhteistyötä asiakkaiden, tavarantoimittajien, tutkijoiden, viranomaisten ja eri organisaatioiden kanssa. Käymme jatkuvaa ja tiivistä keskustelua ympäristömerkintä- ja arviointiyritysten kanssa. Kerromme avoimesti tuotteiden sisällöstä, päästöistä ja raaka-aineiden alkuperästä.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Jätteestämme tulee raaka-ainetta
Ympyrä sulkeutuu

Tarkettin päämääränä on saavuttaa suljettu kiertokulku, jossa jäte nähdään resurssina ja materiaalit kierrätetään.

Yhteistyötä Tarkettilla
Yhteistyön edistäminen

Tarkett haluaa tehdä hyviä ja vastuullisia asioita – mutta emme selviä niistä yksin. Olemme vakuuttuneita siitä, että yhteistyö eri tahojen kanssa on tärkeätä.

Tarkett linoleumlattia
Suunniteltu ihmisille

Tarkettin tuotekehityksen tavoite on auttaa luomaan terveellisempiä, turvallisempia ja viihtyisämpiä tiloja pitämällä jatkuvasti terveys ja hyvinvointi fokuksessa.