Oikeita tekoja alusta lähtien

Oikeita tekoja alusta lähtien

Oikeita tekoja alusta lähtien

Me Tarkettilla emme näe kestävää kehitystä rajoitteena. Sen sijaan se inspiroi meitä löytämään uusia toimintatapoja ja ajattelemaan asioita uudelleen. Kun kehitämme tuotteitamme, otamme huomioon tuotteen elinkaaren jokaisen vaiheen. Näin haluamme parantaa ihmisten elämänlaatua ja ympäristöä.

Vuodesta 2011 lähtien kaikki tuotekehityksemme on perustunut suljetun kierron toimintamalliin, joka noudattaa Cradle to Cradle.

Perinteinen lineaarinen malli kulkee raaka-aineiden hankinnasta ja tuotteiden valmistuksesta niiden käyttämiseen ja hävittämiseen. Sen sijaan olemme läheisessä yhteistyössä EPEA:n (Environmental Protection & Encouragement Agency) ja tavarantoimittajiemme kanssa  toteuttaneet mallin, jossa valitsemme raaka-aineet ja kehitämme tuotteet materiaaleista, jotka ottavat huomioon ihmisen ja ympäristön ja jotka ovat kierrätettäviä tai biologisesti hajoavia.

Pyrimme optimoimaan resurssien käyttämisen tuotannossa. Innovaatioiden avulla yritämme myös parantaa lattioidemme käyttö- ja kunnossapitokausia (n. 10 – 20 vuoden jakso) ja edistää tällä tavalla ihmisten hyvinvointia. Yhteistyössä asiakkaiden ja lattia-asentajien kanssa kehitämme kierrätyspalveluita, joiden avulla keräämme ja kierrätämme lattioita, ja käytämme tiettyjä osia niistä lattioiden raaka-aineena. Näin edistämme kiertotalouden toteutumista.

Emme ole vielä saavuttaneet tavoitettamme kokonaan, mutta olemme aloittaneet konkreettiset toimet kestävän maailman aikaansaamiseksi yhdessä. Kerromme avoimesti yhteistyökumppaneillemme ja asiakkaillemme osaamisestamme ja tavoitteistamme. Olemme määritelleet ympäristötyön jokaiselle osa-alueelle vuoteen 2020 mennessä saavutettavat kestävän kehityksen tavoitteet - pyydämme sinua tutustumaan niihin.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Ympäristövisiomme
Ympäristövisiomme

Vuonna 2050 maapallolla on noin 9 miljardia ihmistä. Se on kolme kertaa niin paljon kuin 50 vuotta sitten. Maapallon resurssit ovat rajalliset...