Vaihe 1-4: Esivalmistelut mielikuvataulua varten

Vaihe 1-4: Esivalmistelut mielikuvataulua varten

Vaihe 1: Kirjaa ylös huoneen ominaisuudet

Ota lähtökohdaksi huoneen ominaisuudet ja yksityiskohdat.
Ensimmäinen kuva, jonka haluat lisätä, on kuva uudistettavasta huoneesta. Millainen huone on? Onko siinä huomioon otettavia yksityiskohtia, kuten kaakeliuuni, stukkokoristeita tai erityinen ikkuna? Onko huone valoisa vai pimeä? Suuri vai pieni? Onko siinä erityisen kaunis puoli, johon haluat kiinnittää katseen ensimmäiseksi? Kirjoita muistiin huoneen tiedot. Ota kuvia.
 

Iconik Tarkett

Vaihe 2: Tee yhteenveto nykyisestä sisustuksesta

Omistatko jo jotain, joka luo oikeaa fiilistä?
Sisustusprojekti alkaa harvoin tyhjästä huoneesta. Usein sinulla on jo asioita, joita haluat käyttää. Jos sisustat olohuoneen, sinulla voi jo olla sohva valmiina. Jos sisustat huoneen, jota sinulla ei ole aiemmin ollut, kuten kotitoimiston tai lastenhuoneen, sinulla voi silti olla jokin yksityiskohta, josta pidät, kuten huopa tai verho. Ota niistä kuvia. Yleinen virhe on aloittaa maalaamalla seinät ja asentamalla lattia – ja sitten ehkä huomata, että värit eivät sovi huonekaluihin. Turvallisempi tapa on ensin inventoida olemassa oleva sisustus ja sen jälkeen tehdä päätös seinien ja lattioiden väreistä ja materiaaleista.
 

Iconik Tarkett

Vaihe 3: Esitä kysymyksiä

Kerro, mistä pidät.
Haasteesi ja mielipiteidesi sanoittaminen auttavat sinua seuraavassa vaiheessa, kun etsit inspiraatiota. Haasteena voi olla esimerkiksi ”pienen eteisen sisustaminen”, ”kotitoimisto makuuhuoneessa”, ”lastenhuone kolmivuotiaalle” tai ”kodikas olohuone”. Esitä kysymyksiä itsellesi (ja kämppäkaverillesi, kumppanillesi tai lapsellesi). Onko huonetta, jossa todella rakastat oleskella? Miltä se näyttää? Mitkä asiat, kaikista kategorioista, ovat mielestäsi kauniita? Mikä on sinulle tärkeää? Esimerkiksi: ”Kaunis ympäristö, jossa voin luoda”, ”kesämökki, jossa lapset voivat juosta sisään ja ulos hiekkaisilla jaloilla” tai ”paljon kasveja”. Miltä kotisi pitäisi tuntua? Muotoile oma tarinasi: ”Tila, jossa kaikki tuntuu tulevan merestä ja rannalta” tai ”koti, jossa jokainen huone kutsuu luomaan ja inspiroitumaan”.

Iconik Tarkett

Vaihe 4: Hae inspiraatiota

Älä välitä hintalapuista, kun teet tunnelmataulua. Kallis muotoilu voi auttaa sinua löytämään parhaan kaikista edullisista vaihtoehdoista.
Nyt on aika käyttää kirjoittamiasi sanoja inspiraation etsimiseen. Tallenna kuvia tai ota näyttökuvia ja laita ne kansioon. Tässä vaiheessa ei kannata olla liian realistinen. Jos näet maton, josta pidät, mutta johon sinulla ei ole varaa, ota se silti mukaan. Mielikuvataulu ei ole ostoslista, vaan löytöretki omaan tyyliisi. Hae inspiraatiota elokuvista, taiteesta, arkkitehtuurista, muodista, koruista, luonnosta, ihmisistä. Se voi olla muotokuva ihmisestä ympäristössä, joka vangitsee oikean tunnelman. Jotain, josta pidät väriyhdistelmänä. Poistu internetistä ja käy läpi vanhoja ja uusia lehtiä, kauppoja, kirpputoreja. Kerää kangaspaloja, kiviä, koruja.

Iconik Tarkett