Vaihe 5-7: Mielikuvataulun järjestäminen

Vaihe 5-7: Mielikuvataulun järjestäminen

Vaihe 5: Digitaalinen vai fyysinen moodboard?

Tunnelmataulun järjestämisen pitäisi olla helppoa. Valitse menetelmä, joka tuntuu sinulle parhaalta.
Se, haluatko tehdä digitaalisen vai fyysisen mielikuvataulun, riippuu siitä, mikä sopii sinulle itsellesi parhaiten. Sinun ei pitäisi joutua käyttämään liikaa aikaa tekniikkaan ja asetteluun. Mielikuvataulut on kuitenkin yleensä helpointa tehdä digitaalisesti, varsinkin jos suuri osa inspiraatiomateriaalista on digitaalista. Tarkoitushan ei ole, että sinulla on hieno esine esitettävänä, vaan että määrittelet tyylisi. Digitaalinen mielikuvataulu on muistilappu, jota voi kantaa mukana puhelimessa ja näyttää tarvittaessa. Seuraavassa vaiheessa, kun sinun on tarkoitus koota väri- ja materiaalipaletti, on usein helpompi työskennellä fyysisesti.

Iconik Tarkett

Vaihe 6: Järjestä inspiraatiomateriaalisi

Seulo pois kaikki, mikä ei sovi tyyliisi.
Nyt on aika aloittaa karsiminen. Strategiana on käyttää lähtökohtana vain yhtä kuvaa. Jotain, mitä sinulla jo on, huone, kuvio tai väri, jota rakastat. Jos haluat työskennellä digitaalisesti, ota kuvia fyysisistä kohteista. Color picker -työkalun avulla voit poimia värit kuvistasi. Jos haluat mieluummin työskennellä fyysisesti, tulosta kuvasi. Poista asiat, jotka eivät sovi. Yhdistä materiaalisi kokonaisuudeksi.

Iconik Tarkett

Vaihe 7: Mielikuvataulusta värien ja materiaalien valintaan

Väri- ja materiaalikollaasi on silta mielikuvataulun ja sisustuksen välillä.
Moodboard ilmaisee tunnetta. Tämä tunne on kuitenkin muunnettava todelliseksi työvälineeksi. Kun olet tehnyt mielikuvataulun, seuraava vaihe on väri- ja materiaalikollaasi. Tässä voit käyttää mielikuvataulua värien ja materiaalien valitsemiseen. Käy myymälöissä ja pyydä mallipala tai osta pieni määrä materiaalia kotiin vietäväksi. Levitä lattialle (tai lattian palalle, jonka ajattelit asentaa). Järjestä ja järjestä uudelleen. Katso, mikä sopii. Ota palat mukaan kaupungille ja kokeile niitä kaappien ovia ja lampunvarjostimia vasten. Voit halutessasi asentaa kollaasisi levyn taustapuolelle, mutta irtomateriaalien käyttämisestä on hyötyä, sillä ne on helppo vaihtaa ja siirtää. Ota kuvia, kun olet tyytyväinen.

Iconik Tarkett