Vaihe 8-10: Käytä mielikuvatauluasi värien ja kuvioiden valintaan sekä budjetin määrittämiseen.

Vaihe 8-10: Käytä mielikuvatauluasi värien ja kuvioiden valintaan sekä budjetin määrittämiseen.

Vaihe 8: Valitse oikeat kuviot

Vaihtele pieniä, keskikokoisia ja suuria kuvioita harmonisen kokonaisuuden luomiseksi.
Älä pelkää kuvioita! Monenlaiset kuviot yhdessä huoneessa voivat näyttää upeilta, mutta varmista, että huoneessa on jotain yksiväristä, jossa silmä saa levätä. Käytä vaihtelevia kokoja, jotta kuviot olisivat sopusoinnussa keskenään. Suurikuvioinen kuvio sopii parhaiten yhteen keskikokoisen ja pienen kuvion kanssa. Mieti myös, mikä on huoneessa erottuvaa, mihin katse kiinnittyy ensimmäisenä. Onko se taideteos, päiväpeite vai sohvaryhmä? Yritä olla luomatta kilpailua.

Iconik Tarkett

Vaihe 9: Valitse oikeat värit

Kaunis väripaletti voi muodostaa koko sisustuksen perustan budjetista riippumatta.
Yksi tapa luoda väripaletti on aloittaa väristä, josta pidät. Googlaa väri. Katso sisustusta, muotia ja designia, joissa väriä käytetään. Etsi mieluisia yhdistelmiä. Käy myymälöissä ja pyydä henkilökunnalta ehdotuksia. Kun olet päässyt näin pitkälle, tee luonnos huoneestasi. Sen ei tarvitse näyttää hyvältä. Luonnoksen tarkoituksena on antaa sinulle selkeämpi kuva siitä, missä kaiken pitää olla. Tarkastele, mistä huoneeseen tulee valoa ja miten valaistus muuttuu päivän aikana. Osaava myymälähenkilökunta voi auttaa mukauttamaan värit huoneen olosuhteisiin. Jos haluat maalata seinälle värinäytteen, tee siitä tarpeeksi iso, jotta näet sen vaikutuksen kunnolla. Jos haluat nähdä miltä lattia näyttää, osta sitä neliömetri ja levitä lattialle. Haluatko yksivärisen huoneen? Käytä materiaaleja ja pintoja vaihtelun luomiseksi. Jos pitäydyt yhdessä (tai muutamassa samankaltaisessa) sävyssä, voit periaatteessa käyttää niin montaa materiaalia kuin haluat ilman, että lopputulos on hajanainen.

Iconik Tarkett

Vaihe 10: Budjetissa pysyminen

Mitä enemmän opit eri materiaaleista, sitä viisaammin voit valita. Kallein ei ole aina paras.
Vaikeinta sisustamisessa ei useinkaan ole hienojen asioiden löytäminen, vaan niiden kalleus. Yksi tapa on tietenkin ostaa yksi tavara kerrallaan ja antaa sisustuksen kasvaa ajan myötä. Tietyt tilat, kuten lastenhuoneet, kylpyhuoneet, keittiöt ja toimistot, on kuitenkin usein saatava nopeasti kuntoon. Silloin on tehtävä kompromisseja, mutta laadusta tinkimättä – kustannukset ovat pitkän ajan kustannuksia. Kysy myymälähenkilökunnalta, kuinka kauan valmistaja takaa materiaalin kestävän normaalissa käytössä. Mieti, miten huonetta käytetään. Jos se on kovassa käytössä, valitse kestävämpiä materiaaleja. Kun olet valinnut värin tai kuvion, kysy myymälähenkilökunnalta eri hintaluokkien vaihtoehtoja ja kokeile, miltä ne todella näyttävät. Jos onnistut tekemään monia kustannustehokkaita valintoja, saat enemmän budjettia yksittäisille eksklusiivisille ostoksille.

Iconik Tarkett