Laminaattilattiat ja kestävä kehitys

Laminaattilattiat ja kestävä kehitys

Kestävä kehitys – Tarkettin laminaattilattiat

Tarkettin laminaattilattiat koostuvat suurimmaksi osaksi puusta, joka on uusiutuva raaka-aine. Laudat valmistetaan useassa kerroksessa. Kaksi alinta kerrosta ovat puuta. Niiden päällä on kuviokerros ja se koostuu painetusta paperista. Pintakerroksen kohokuviointi antaa lattialle luonnollisen ilmeen. Tarkettin käytöstä poistettu laminaattilattia on 100-prosenttisesti poltettavissa ilman vaarallisia päästöjä, joten sitä voidaan käyttää energianlähteenä elinkaarensa lopussa. 

Kaikki Tarkettin laminaattilattioissa käytetty puu on PEFC-sertifioitua. PEFC-sertifiointi takaa, että raaka-aine on tuotettu ottaen huomioon metsänviljelijän ja metsän luonnon- ja kulttuuriympäristön. Ensinnäkin kyse on palkoista ja työolosuhteista. Toiseksi huomiota kiinnitetään luonnon monimuotoisuuden vaalimiseen, hyvään vedenlaatuun ja arvokkaiden kulttuuriympäristöjen vaalimiseen. 

PEFC-sertifiointi tekee raaka-aineesta jäljitettävän (COC-järjestelmän, eli Chain of Custodyn kautta) puun alkuperästä kuljetukseen, tuotantoon ja aina siihen saakka, kunnes lopputuote tavoittaa kuluttajan.  

Laminaattilattiat ja sisäympäristö

Haluamme, että kaikki tuotteemme edistävät hyvää sisäilman laatua. Tarkettin laminaattilattioita on helppo hoitaa hellävaraisilla ja kuivilla siivousmenetelmillä, eli kuivamoppaamalla ja pölynimurilla, ilman voimakkaita kemikaaleja. Niiden päästöt ovat alhaiset (materiaaleista vapautuvat aineet huoneenlämmössä) ja huomattavasti sallittua raja-arvoa pienemmät. Ne asennetaan ilman liimaa lukkoponttijärjestelmällä.a

Lue lisää

Laminaattilattia on käytännöllinen ja kestävä
Laminaatti - Käytännöllinen, kestävä ja kaunis!

Lattianvalinnan ei enää tarvitse olla kompromissi käytännöllisyyden ja designin välillä. Tarkettin uusista laminaattilattioista löytyy kiinnostavien kivikuosien lisäksi sekä moderneja että klassisia..

Tarkettin työ kestävän kehityksen parissa
Tarkettin työ kestävän kehityksen parissa

Yhtenä maailman suurimmista lattiavalmistajista meillä on erityinen vastuu nykyisille ja tuleville sukupolville siitä, että liiketoimintamme on pitkällä aikavälillä kestävän kehityksen mukaista.

Terveelliset lattiat
Terveelliset lattiat

Mitkään Tarkettin lattiat eivät sisällä ftalaatteja tai biosidejä. Tarkett on alansa edelläkävijä vähäpäästöisissä tuotteissa. Lue lisää kestävän kehityksen työstämme.

Laminaattilattiamme