Tietoa ja vinkkejä parkettilattioista

Tietoa ja vinkkejä parkettilattioista

Täältä löydät hyödyllistä tietoa parkettilattioista

Parketti on luonnollinen ja kestävä lattia, joka tuo kotiin aivan erityisen tunnelman. Aito puulattia herättää tunteita, luo lämpöä ja sopii loistavasti suomalaiseen kotiin.

Toivomme, että inspiroidut ja löydät etsimäsi tiedot näiltä sivuilta. Kun olet valmis valitsemaan minkälaisen lattian haluaisit kotiisi, tutustu hienoihin parketti-mallistoihimme tämän linkin kautta.

Suunniteltu Suomen ilmastoon

Suomessa lämpötila ja ilmankosteus vaihtelevat paljon eri vuoden aikoina. Talvella asuntoja lämmitetään ja sisäilma kuivuu, jolloin puun kuidut supistuvat ja puuaines kutistuu. Kun ilma lämpenee keväällä ja kesällä, ilmankosteus kasvaa, ja puu laajenee. Tämä voi aiheuttaa parketissa rakoja ja halkeamia. Puu on luonnonmateriaali, joka kutistuu ja turpoaa lämpötilan ja kosteuden mukaan. Olemme huomioineet tämän parketin valmistusprosessissa.

Tarkettin parketit soveltuvat erityisen hyvin käytettäväksi Suomen ilmasto-olosuhteissa. Ensinnäkin käytämme valmistuksessa pitkää kuivausprosessia, jolla minimoidaan 'eläminen' ja liike valmiissa lattiassa. Toiseksi lattian kolmikerrosrakenne minimoi luonnollisen liikkeen ja tekee lattiasta vakaan. Tarkettin parketit on myös valmistettu niin, että kestävät kauan ongelmitta Suomen ilmastossa.

Laaja valikoima parketteja

Jokainen puulattia on ainutlaatuinen. Puulaji, väri, syykuvio, sävy ja pintakäsittely vaikuttavat lattian ulkonäköön. Osa puulajeista vaalenee iän myötä ja toiset saavat lämpimän, hieman tummemman sävyn. Parketti tulee vain kauniimmaksi vanhetessaan.

Parketti on helppo asentaa

Tarkettin 2-lock -lukitusjärjestelmän ansiosta parketin asennus on nyt helpompaa kuin koskaan. Salaisuus piilee parkettilankun lyhyellä sivulla olevassa pontissa. Kun lankkua painetaan alaspäin, pontti työntyy sisään ja sen jälkeen ulos ja kiinnittää lankut tiukasti toisiinsa. Asennus on nopeaa ja laudat pysyvät kiinni toisissaan.

Hoida lattioita rakkaudella

Tarkettin parketit eivät pelkästään ole kauniita, ne ovat myös erittäin helppohoitoisia. Oikein hoidettuna puulattia kestää pitkään kauniin näköisenä. Lue lisää kuinka siivoat kuin ammattilainen!

Usein kysyttyä parketeista

Kuinka monta vuotta parketti kestää? Mitä lattian alle laitetaan? Lue tästä vastauksia!

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Tarkettin ruutuparketti Noble Tammi Soho
Tammiparketti on luonnollisen tyylikäs lattia

Tammiparketti on suosittu lattia suomalaisten kodeissa sen tyylikkyyden, kestävyyden sekä ajattomuuden vuoksi. Tutustu tammiparkettivalikoimiimme täältä!

Prestige Saarni Seashell, moderni vaalea Tarkettin parketti
Anna valon määrätä suunta kun asennat lattiaa

Ennen kuin alat asentaa uutta lattiaasi, mieti tarkkaan mihin suuntaan lattia asennetaan. Lue vinkkimme tästä!

Hieno moderni vaalea Tarkettin parketti
Sauvaparketit – 1-sauvainen, 2-sauvainen vai 3-sauvainen parketti?

Pidätkö enemmän 1-sauvaisesta, 2-sauvaisesta vai 3-sauvaisesta parketista? Tutustu laajaan sauvaparkettimallistoomme ja löydä mieluisesi!

Aiheeseen liittyvät mallistot