Anna valon määrätä suunta kun asennat lattiaa

Anna valon määrätä suunta kun asennat lattiaa

Mihin suuntaan lattia asennetaan?

Jotta lattia voisi tasapainottaa huoneen ilmeen parhaalla tavalla, on asennussuunta tärkeässä roolissa. On pari hyvää perussääntöä, jotka on hyvä tietää kun rupeat miettimään että mihin suuntaan lattian asennat. Lattiamme antavat monia mahdollisuuksia, mutta sinä määräät loppujen lopuksi suunnan.

Kun asennat lattiaa on perussääntö tehdä asennus sisään tulevan valon suuntaisesti. Jos huoneessa on monta ikkunaa ja ovea, valitse silloin suunta siten kuin asennus on helpointa tehdä.

Asennussuunta kapeassa huoneessa

Parhaan tuloksen saa suorakaiteen muotoisessa huoneessa kun asentaa lattian huoneen pituussuunnassa. Käytävissä lattia kannattaa asentaa käytävän suuntaisesti. Muista limittää laudat vähintään 50 cm, äläkä laita kokonaisia lautoja kapeaan huoneeseen tai käytävään. 
 

Ruutuparketin asennus

Noble-parketissa on erilaisia kuviointeja, joten ennen asennuksen aloittamista kuvio on hyvä tarkistaa. Perinteinen ruutulauta asennetaan ns. hollantilaiskuvioon eikä ruutukuvio saa olla diagonaalinen. Uusi neliön muotoinen kuosi asennetaan siten, että ruudut tulevat vuorotellen 'shakkiruutumaisesti'. Kuviointi on käsin tehty, joten siinä saattaa ilmetä epäsäännöllisyyttä. 

Viistoon asennettu lattia näyttää suuremmalta

Oikein pienen huoneen voi saada näyttämään vähän suuremmalta kun asentaa lattian diagonaalisesti eli viistoon. Se kohottaa huoneen ilmettä ja luo leikkisän vaikutelman.