Vinkkejä lattian valintaan

Vinkkejä lattian valintaan

Parketti, laminaatti, muovimatto, vinyylilankku....

Miten valita sopivin lattia? Materiaaleja ja vaihtoehtoja löytyy lukuisia, mutta mikä sopii juuri sinun kotiisi parhaiten? Tutustu alla oleviin kriteereihin ja tee lattianvalinnasta helppoa.

Eteisen lattia

Kestävä: Kenkien mukana kulkeutuu suuri määrä hiekkaa, likaa ja kosteutta, jotka voivat vahingoittaa lattiaa. Eteisen lattiassa on hyvä olla pintakäsittely, joka kestää kovaa kulutusta.

Helppo siivota: Erityisesti syksyllä ja talvella on siivottava usein. Kannattaa valita materiaali, joka on mahdollisimman helppo pitää puhtaana.

Ulkonäkö: Ensivaikutelman voi tehdä vain kerran.

Olohuoneen lattia

Kestävä: Olohuone joutuu jatkuvalle kulutukselle. Valitse siis lattia, joka kestää elämää jälkiä jättämättä mahdollisimman pitkään.

Akustiikka: Olohuoneessa vietetään paljon aikaa ja sinne mahtuu ihmisiä - ja ääntä. Huomioi lattian rooli akustiikassa.

Ulkonäkö: Olohuone on kodin sydän, siellä vietetään juhlapäiviä ja yhteisiä hetkiä suvun ja perheen kesken. Valitse olohuoneeseen lattia, joka on muistojen arvoinen.

Keittiön lattia

Kestävä: Keittiö on kodin suosituin tila ja usein kovassa käytössä. Kattilat ja astiat voivat pudota lattialle ja vahingoittaa sitä. Valitse mahdollisimman kestävä lattia.

Tahrankestävä: Haluatko, että tomaattikastike jää vieraittesi mieleen, ei keittiönlattiaan? Valitse pintakäsittely, josta tahrat on helppo poistaa.

Ulkonäkö: Keittiö vetää puoleensa niin arkena kuin juhlana. Miksi et siis valitsisi paitsi käytännöllistä myös ulkonäöltään houkuttelevaa lattiaa.

Lastenhuoneen lattia

Kestävä: Leikkiminen, uuden luominen ja havaintojen tekeminen on lasten työtä. Lattiatermein se tarkoittaa naarmuja, tahroja ja lommoja. Valitse innostava, mutta leikinkestävä lattia.

Turvallinen: Pikkulapset viettävät paljon aikaa lattialla, valitse lattia joka on hyvä sisäympäristölle; ftalaatiton ja vähäpäästöinen.

Mukava: Kiinnitä huomiota lastenhuoneen lattian pehmeyteen, akustiikkaan ja lämpöominaisuuksiin.

Makuuhuoneen lattia

Tyylikäs: Kaikkien kodin huoneiden ulkonäkö on tärkeä, myös makuuhuoneen.

Mukava: Tee makuuhuoneesta kotoisa ja kutsuva, ja muista että lämmin lattia on mukavan tuntuinen jalkojen alla.

Rentouttava: Pehmeät, neutraalit värit ja kuosit luovat rauhoittavan tunnelman ja auttavat nukkumaan paremmin.

Työhuoneen lattiaTyöhuoneen lattia

Käytännöllinen: Yhä useammalla on mahdollisuus tehdä etätöitä, joten kotitoimiston toimivuus, ergonomia ja viihtyisyys ovat tärkeitä.

Helppo siivota: Tietokoneiden ja tulostimien johdot ja kaapelit keräävät tehokkaasti pölyä. Valitse helppohoitoinen, mielellään antistaattinen lattia.

Kestävä: Leppoisinkin työ kuluttaa lattiaa. Valitse lattia, joka kestää työtuolin pyöriä ja hyllyjen painoa. Pyörillä varustetun työtuolin alle pitää laittaa suojalevy.

Kylpyhuoneen lattia

Helppohoitoinen: Aquarelle märkätilan muovimatto on täydellinen valinta kylpyhuoneeseen. PUR-pintakäsittely vähentää lian tarttumista ja helpottaa hoitoa. Lattian kuivaaminen sujuu nopeasti kumilastalla.

Design: Kylpyhuone on eräs kodin tärkeimmistä huoneista. Siellä paitsi peseydytään, myös rentoudutaan ja virkistäydytään. Luo oma persoonallinen tyylisi.

Käytännöllinen: Kylpyhuoneessa design ja funktionaalisuus kohtaavat. Lattian on oltava helppohoitoinen, hygieeninen ja käytännöllinen.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Parkettilattiat
Parkettilattiat

Tarkettin parkettilattioissa yhdistyy laatu, kestävyys ja upea ulkonäkö parhaalla tavalla. Lue tästä miten valita parketti.

Laminaattilattia on käytännöllinen ja kestävä
Laminaatti - Käytännöllinen, kestävä ja kaunis!

Lattianvalinnan ei enää tarvitse olla kompromissi käytännöllisyyden ja designin välillä. Tarkettin uusista laminaattilattioista löytyy kiinnostavien kivikuosien lisäksi sekä moderneja että klassisia..

Muovimaton modernit kuosit
Muovimaton modernit kuosit

Muovimattomme ovat täydellisiä sinulle joka haluat persoonallisen sisustuksen, mutta haluat käyttää aikaasi muuhunkin kuin siivoukseen. Uusien muovimattojen design on moderni.

Aquarelle - kylpyhuoneen lattia ja seinä
Kylpyhuoneen muovimatto ja seinävinyylit Aquarelle-mallistosta

Kylpyhuoneen muovimatot ja seinävinyylit kauniista Aquarelle-mallistostamme. Vesitiiviit, helppohoitoiset ja laadukkaat materiaalit. Tutustu!