Mikä lattia sopii koiraperheeseen?

Mikä lattia sopii koiraperheeseen?

Koira + lattia?

Nelijalkaiset ystävämme tekevät joskus vähän mitä haluavat. Siksi ne ovat niin ihania, mutta samasta syystä meidän pitää hieman miettiä kodin materiaaleja kuten lattiaa. Jos sinulla on koira ja olet hankkimassa uutta lattiaa, lue hyvät neuvomme. 

Vinyylilattia

Vinyylilankku tai muovimatto ovat ehdottomasti parhaita lattiavaihtoehtoja kotiin jossa on koira.

Ne ovat ensinnäkin erittäin kestäviä: vahva pinta kestää naarmuja ja kulutusta. Tarkettin vinyylilattioiden pinta on myös tehty likaa hylkiväksi, joten se on helppo puhdistaa ja pitää siistinä. Erityisen hyvä ominaisuus varsinkin pentuvaiheessa.

Joustava pinta on mukava koira tassujen alla, eivätkä tassut luista niin helposti muovilattian kitkaisen pinnan päällä. Tämä voi ehkäistä jalkavammoja kun koira leikkii ja juoksee sisällä. Vinyylilattia kestää myös kosteutta, jota tulee lattialle kun koira juo vettä kupistaan - puhumattakaan kun koiranpentua opetetaan sisäsiistiksi.

Laminaattilattia

Laminaattilattia on myös suosittu koiraperheissä. Se kestää hyvin kulutusta ja naarmuja, on helppohoitoinen, ja saumat on usein suojattu niin että ne ehkäisevät kosteuden pääsemistä rakenteeseen. Laminaatin huonot puolet ovat, että se voi olla liukas koiran tassujen alla ja koiran kynnet pitävät rapisevaa ääntä kun se kävelee lattialla.

Parketti

Parketti ja koira on mahdollinen yhdistelmä, mutta on tärkeää valita lattia jossa on hyvä pintakäsittely - kestävä lakka tai öljyvaha. Kun valitset puulattiaa koiraperheeseen, on hyvä miettiä mikä puulaji on kovin eli kestävin. 

Harjattupintainen parketti voi olla hyvä vaihtoehto, sillä koiran kynnen jättämät jäljet erottuvat vähemmän kun pinta ei muutenkaan ole sileä.