Puu on luonnonmateriaali, johon eri vuodenajat vaikuttavat

Suomessa lämpötila ja ilmankosteus vaihtelevat paljon eri vuoden aikoina. Talvella asuntoja lämmitetään ja sisäilma kuivuu, jolloin puun kuidut supistuvat ja puuaines kutistuu. Kun ilma lämpenee keväällä ja kesällä, ilmankosteus kasvaa, ja puu laajenee. Tämä voi aiheuttaa parketissa rakoja ja halkeamia. Puu on luonnonmateriaali, joka kutistuu ja turpoaa lämpötilan ja kosteuden mukaan. Olemme huomioineet tämän parketin valmistusprosessissa.

Tarkettin parketit soveltuvat...

...erityisen hyvin käytettäväksi Suomen ilmasto-olosuhteissa. Ensinnäkin käytämme valmistuksessa pitkää kuivausprosessia, jolla minimoidaan 'eläminen' ja liike valmiissa lattiassa. Toiseksi lattian kolmikerrosrakenne minimoi luonnollisen liikkeen ja tekee lattiasta vakaan. Tarkettin parketit eivät ole vain kauniin näköisiä. Ne on myös valmistettu niin, että kestävät kauan ongelmitta Suomen ilmastossa.

Niissä maissa, joissa talvet ovat leudompia, ei lattioiden tarvitse kestää yhtä suuria sisäilman vaihteluja. Tämä kannattaa huomioida parketin valinnassa.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Parketti on upea sisustuselementti

PARKETTI ON UPEA SISUSTUSELEMENTTI

Tarkettin upeissa parketeissa yhdistyvät perinteinen käsityötaito ja moderni laatu parhaalla tavalla. Atelier Collection -malliston hienostuneiden ja laadukkaiden lankkulattioiden materiaalina on...

Laaja valikoima parkettilattioita

LAAJA VALIKOIMA PARKETTILATTIOITA

Jokainen puulattia on ainutlaatuinen. Puulaji, väri, syykuvio, kuultovärjäys, viisteet ja pintakäsittely vaikuttavat lattian ulkonäköön.

Hyödyllistä tietoa ja vinkkejä parkettilattioista

HYÖDYLLISTÄ TIETOA JA VINKKEJÄ PARKETTILATTIOISTA

Täältä löydät paljon tietoa parkettilattioista. Lue miten Tarkettin parketit on valmistettu kestämään Suomen vaativat ilmasto-olosuhteet.

Hoida parkettia rakkaudella

HOIDA PARKETTIA RAKKAUDELLA

Tarkettin parkettilattiat eivät pelkästään ole kauniita, vaan ne ovat myös erittäin helppohoitoisia. Monet luulevat, että parketti- tai laminaattilattia on vaikea hoitaa, mutta tämä ei pidä...