Hoida parkettia rakkaudella
Hoida parkettia rakkaudella

...ja oikeilla siivousmenetelmillä

Tarkettin parkettilattiat eivät pelkästään ole kauniita, vaan ne ovat myös erittäin helppohoitoisia. Monet luulevat, että parketti- tai laminaattilattia on vaikea hoitaa, mutta tämä ei pidä paikkaansa. Kaikki menee hyvin kun et kastele lattiaa liikaa, sillä puulattiaa pidä altistaa kosteudelle. Useimmiten parketin hoidoksi riittää pelkkä imurointi tai pyyhkiminen kuivalla mikrokuitumopilla. Kuiva moppi irrottaa likaa tehokkaammin kuin imuri. Jos lattia on likainen, pyyhi nihkeäksi kostutetulla mikrokuitumopilla. Älä ikinä käytä märkiä siivousmenetelmiä. Niin helppoa se on.

Kiinnitä huomiota...

...myös puhdistusaineeseen ja varsinkin sen pH-arvoon. Tavallisen lian poistoon käy neutraali puhdistusaine, jonka pH on 6 – 8. Rasvaisen lian poistoon pH:n taas pitäisi olla 8,1 – 10 ja todella likainen lattia voi vaatia aineen, jonka pH on 10,1 - 11. Kylpyhuoneen kalkkisaostumien poistoon tehoaa parhaiten aine, jonka pH on 2 – 5,9. Modernit puhdistusaineet ovat usein riittoisia ja tehokkaita sekä usein myös biologisesti hajoavia. Suojaathan kädet kumihansikkailla.

Kovavahaöljytty parketi

Monet uusista parkettilattioistamme on käsitelty luonnollisella mutta kestävällä kovavahaöljyllä. Sen hoito ei ole vaikeaa. Pyyhi pöly pois mikrokuitumopilla tai imuroi lattia. Lika ja tahrat irtoavat nihkeäksi kostetulla mikrokuitumopilla. Kovavahaöljytyn parketin hoitoon kannattaa käyttää Osmon Öljysaippuaa, joka paitsi puhdistaa myös hoitaa lattian pintaa. Mikäli pinta kaipaa uudistamista, voi siihen levittää Osmo Öljyvahaa. Voit laittaa sitä pelkästään kuluneisiin kohtiin tai koko lattiaan.

Tahrat pois nopeasti

Jos lattialle joutuu voimakkaasti värjäävää ainetta tai muu hankala tahra, toimi näin:

  •  Poista tahra tuoreeltaan. Pyyhi tahran ulkoreunalta sisäänpäin, jottei se leviä. 
  •  Älä käytä teräsvillaa tai hankauspulveria, ne voivat naarmuttaa lattiaa.
  •  Bentseeni, tolueeni, asetoni, tinneri tai ohennusaine eivät sovi tahran poistoon puu- tai muovilattioilta. Ne voivat vahingoittaa lattian pintaa kuten myös öljyvaha ja öljy.
  •  Valtaosaa lattioistamme ei tarvitse käsitellä vahalla, hoitovahalla, hoitoaineella (paitsi öljyvahatut) tai suopakuurauksella. Ne voivat tehdä lattioista liukkaita ja laikukkaita sekä vaikeuttaa ja estää puulattian uudelleenlakkausta.
  •  Käytä tahranpoistoon neutraalia tai heikosti emäksistä puhdistusainetta pH 6 – 10.
  •  Väriaineet tai öljy lähtevät pois spriillä tai mineraalitärpätillä.
Aiheeseen liittyvät mallistot
Saatat olla kiinnostunut myös näistä
Parketti on upea sisustuselementti
Parketti on upea sisustuselementti

Tarkettin upeissa parketeissa yhdistyvät perinteinen käsityötaito ja moderni laatu parhaalla tavalla. Atelier Collection -malliston hienostuneiden ja laadukkaiden lankkulattioiden materiaalina on...

Lattian hoito kuva
Lattian hoito ja suojaus

Täältä löydät lattian hoitoon ja suojaukseen liittyvät tuotteet.