Terveelliset lattiat

Terveelliset lattiat

Tarkettilta

Kestävä kehitys – Terveelliset lattiat

Mitkään Tarkettin lattiat eivät sisällä ftalaatteja tai biosidejä. Tarkett on alan edelläkävijä vähäpäästöisissä tuotteissa niiden kemiallisten aineiden osalta, joita materiaaleista vapautuu normaalissa käytössä (VOC-yhdisteet eli haihtuvat orgaaniset yhdisteet). Jopa 96 prosentissa Tarkettin tuotteista päästöt ovat yli 100 kertaa tiukimpia standardeja pienemmät. Kaikkien Tarkettin lattioiden arvot ovat 10–100 kertaa alhaisemmat.

Mitkään Tarkettin lattiat eivät sisällä ftalaatteja tai biosidejä

Kaikki Tarkettin Euroopassa valmistamat ja myymät raaka-aineet ja tuotteet täyttävät eurooppalaisen kemikaalilainsäädännön (REACH) vaatimukset. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että mikään tuotteistamme ei sisällä erityistä huolta aiheuttavia aineita (SVHC, eli Substances of Very High Concern). Asetamme samat korkeat vaatimukset neitseellisille ja kierrätetyille raaka-aineille. Lisäksi annamme ulkopuolisen tutkimuslaitoksen, EPEAn (Environmnetal Protection and Encouragement Agency), arvioida jatkuvasti kaikkia käyttämiämme raaka-aineita Cradle to Cradle -periaatteiden mukaisesti.

Kaikkia Tarkettin tuotteita voidaan hoitaa ilman voimakkaita kemikaaleja. Tarkett kehittää jatkuvasti myös asennus- ja ylläpitojärjestelmiä, kuten liimattomia modulaarisia lattioita, jotka ovat entistä parempia sisäympäristölle. 

Tämän työn taustalla on vahva tietoisuus siitä, miten materiaalit vaikuttavat sisäilmaan ja miten hyvä sisäilma vaikuttaa suorituskykyymme ja hyvinvointiimme. Me Tarkettilla haluamme, että kaikki materiaalit edistävät hyvää sisäympäristöä.

Tarkettin työ kestävän kehityksen parissa
Tarkettin työ kestävän kehityksen parissa

Yhtenä maailman suurimmista lattiavalmistajista meillä on erityinen vastuu nykyisille ja tuleville sukupolville siitä, että liiketoimintamme on pitkällä aikavälillä kestävän kehityksen mukaista.

Puulattia ja kestävä kehitys
Puulattia ja kestävä kehitys

Tutustu Tarkettin kestäviin puulattioihin! Jotta puulattioistamme tulisi mahdollisimman kestäviä, käytämme hitaasti kasvavaa jalopuuta vain ohueen kulutuskerrokseen.

Laminaattilattiat ja kestävä kehitys
Laminaattilattiat ja kestävä kehitys

Tarkettin laminaattilattiat koostuvat suurimmaksi osaksi puusta, joka on uusiutuva raaka-aine. Tutustu ympäristöä säästäviin laminaattilattioihimme.

Märkätilapäällysteet, vinyylilattiat ja kestävä kehitys
Märkätilapäällysteet, vinyylilattiat ja kestävä kehitys

Muovi tuntuu helposti materiaalilta, jota kannattaa välttää, jos pyrkii elämään ympäristölle kestävällä tavalla. Tekniikka on kuitenkin kehittynyt – Lue lisää työstämme kestävien vinyylilattioiden par