Parketti & parkettilattia

Parketti & parkettilattia

Tarkett on valmistanut parkettilattioita perinteisin käsityömenetelmin jo vuodesta 1886. Käsityöperinteet ja modernit tuotantotekniikat yhdistämällä voimme tarjoamme kauniita, toiminnallisia, kestäviä ja pohjoismaiseen ilmastoon sopivia parketteja. Valittavana on niin klassisia vaihtoehtoja, kuten tammi ja saarni, kuin jännittäviä värejä, pintakäsittelyjä ja ilmeitä. Lakka- tai öljyvahakäsittely suojaa parkettilattiaa tehokkaasti.


Parketin lajitelma vaikuttaa myös lattian yleisilmeeseen. Lajitelmakuvakirjastamme näet jokaisesta parketista kuvan isompana pinta. Lajitelmien mukaan parketissa vaihtelevat oksien ja pintapuun määrä, kirjavuus sekä yleisvaikutelma.

Parkettilattiat

Parkettilattia on luonnollisen kestävä, ja väri ja syykuvio vaihtelevat siinä kauniisti, ja lattia antaa aidon lämpimän tunnun kotiisi. Parketti on tehty kokonaan puusta. Pinta on aina jalopuuta, mutta riippuen lattian paksuudesta rakenne voi olla erilainen. Tammi, saarni, pyökki, koivu, pähkinä tai vaahtera ovat esimerkkejä puulajeista, joista parketin pinta voi olla tehty.

Inspiroidu parkettilattioistamme

Tammiparketti

Tammiparketti on luonnollisen tyylikäs lattia. Tammiparketti on ominaisuuksiensa, luonteensa ja ulkonäkönsä ansiosta yksi Suomen suosituimmista lattioista.

Kalanruotoparketti

Nyt lanseeraamme vihdoinkin klassisen kalanruotoparketin, mutta uudessa muodossa. Segnon muoto, laadukas materiaali ja upea pinnan viimeistely luovat yhdessä designkonseptin.

Shade-parkettien laaja väriskaala

Shade-malliston parkettien sävyt heijastavat elegantisti luonnon omia värejä, jotka sopivat hyvin eri sisustustyyleihin.

Parkettivalikoimamme

Parkettilattian asennus ja hoito

Parkettilattian asennus

Huolimatta siitä, että laitatko saarniparkettia makuuhuoneeseen tai tammiparkettia olohuoneeseen, haluamme opastaa sinua oikein.

Lakatun parketin hoito

Oikeanlainen huoneilma on tärkeä puulattian kunnolle. Kun ilmankosteus ja lämpötila ovat kohdillaan, parketti ei elä normaalia enempää.

Öljyvahatun parketin hoito

Parketin käyttö ei kuluta puuta itseään, vaan pintakäsittelyainetta. Parketin pintakäsittely on tärkeä lattian kestävyyden ja käyttöiän kannalta.

Suomen ilmastoon suunnitellut parkettilattiat

Suomessa lämpötila ja ilmankosteus vaihtelevat paljon eri vuoden aikoina. Talvella asuntoja lämmitetään ja sisäilma kuivuu, jolloin puun kuidut supistuvat ja puuaines kutistuu. Kun ilma lämpenee keväällä ja kesällä, ilmankosteus kasvaa, ja puu laajenee. Tämä voi aiheuttaa parketissa rakoja ja halkeamia.

Tietoja ja inspiraatiota

Parkettiesitteestämme löydät paitsi kaikki mallit, myös paljon tietoa puulattioista sekä vinkkejä ja inspiraatiota. Nettisivultamme löydät lisää paitsi lisää kuvia ja tietoa lattioista, myös ohjeita parketin asennuksesta ja hoidosta.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Parkettilattiat
Parkettilattiat

Tarkettin parkettilattioissa yhdistyy laatu, kestävyys ja upea ulkonäkö parhaalla tavalla. Lue tästä miten valita parketti.

Tietoa ja vinkkejä parkettilattioista
Tietoa ja vinkkejä parkettilattioista

Täältä löydät hyödyllistä tietoa ja vinkkejä parkettilattioista. Tarkettin parketit on suunniteltu kestämään Suomen vaativat ilmasto-olosuhteet.

Hoida parkettia rakkaudella
Hoida parkettia rakkaudella

Tarkettin parkettilattiat eivät pelkästään ole kauniita, vaan ne ovat myös erittäin helppohoitoisia. Monet luulevat, että parketti- tai laminaattilattia on vaikea hoitaa, mutta tämä ei pidä...

Prestige Saarni Seashell, moderni vaalea Tarkettin parketti
Anna valon määrätä suunta kun asennat lattiaa

Ennen kuin alat asentaa uutta lattiaasi, mieti tarkkaan mihin suuntaan lattia asennetaan. Lue vinkkimme tästä!

Hieno moderni vaalea Tarkettin parketti
Sauvaparketit – 1-sauvainen, 2-sauvainen vai 3-sauvainen parketti?

Pidätkö enemmän 1-sauvaisesta, 2-sauvaisesta vai 3-sauvaisesta parketista? Tutustu laajaan sauvaparkettimallistoomme ja löydä mieluisesi!

Mattalakattu parketti keittiössä
Lakattu parketti

Lakattu parketti vaikuttaa paljon lattian kestävyyteen sekä ulkonäköön tehden siitä käyniin näköisen. Lue lisää lakatuista ja mattalakatuista parketeista täältä!

Uutuus! Chevronia, ruutua ja lankkua
Uutuus! Chevronia, ruutua ja lankkua

Laminaatti on edullinen vaihtoehto perinteiselle puulattialle. Kulutusta ja elämää kestävä pinta on erityisen hyvä valinta aktiivisiin lapsi- ja koiraperheisiin.